2016. január 10., vasárnap

JMM-Kárpátbusz autós fotóstúra 4. rész - Új területeken...

Miután hazaértünk ózdi túránkról, vacsora közben útvonaltervezésbe kezdtünk. Új helyekre vágytunk, így Borsod és Szabolcs megye kiesett. Így dél felé vettük az irányt, aztán majd meglátjuk meddig visz az utunk. :) 
Csapjunk is egyből a lecsóba. Másnap ismét korán keltünk, majd némi elemózsia beszerzése után már indultunk is. De előtte némi honvédségi rendszám reményében még megvártuk a reggeli eresztést. Sajnos nem jött be, már itt is az Áipli Busz szolgáltat.



Első körben tehát irány Berettyóújfalu. A felállás már a szokásos, én vezetek, Renccámvadász böngészi a menetrendek.hu-t. Sárándra érve már igen jó fények voltak és bizony érkezik is szemből a következő busz. A vasútállomásnál félreállunk, majd mire elhelyezkedtünk, már érkezett is a FEZ-897-es.

FEZ-897.

Az első nagyobb szünet tehát Újfaluban jött el, természetesen az autóbusz-állomáson. Pár eresztést megvártunk, majd a jó fényekben álló autókat kilőttük.

HFF-781.

DUD-891.

Irány tovább Békés megye felé, a 47-esen.  Már majdnem Csökmőnél jártunk, amikor egy Grand Tours-os Setra döngetett velünk szembe. Na jó, álljunk félre, hátha jön még... :)
Közben utolért minket a Debrecenből Békéscsabára menő járat. A buszt Szoboszló adja, aznap csak egy Regio jutott...

Állunk és várunk... Már majdnem úgy voltunk, hogy elindulunk, de Renccámvadászt szólította a természet. Vhooooom...... Még egy Grandos Setra. :D
Ezután már nem érdekelt minket semmi, menjünk Szeghalomra.

Szeghalom, Széchenyi utca. Köröséknek jobb kocsit sikerült találniuk a debreceni ellenjáratra...

Szeghalom, vasútállomás, és a napivonat.jpg. 

Szeghalmon újabb szünetet tartottunk. A menetrendeket böngésztük, valamint élveztük a nagy csendet. A vasútállomás épületéből kilépve, egyből futni kezdtünk:

A harmadik, Grandos Setra. Sajnos már csak így lett meg nekünk.

Csendélet.

Miután innen is elment minden, mi is továbbálltunk. Nem mentünk messzire, csak a szomszédos Körösladányig. Újabb busz jött szembe, el is helyezkedtünk a Nadányi úton.

IKP-837, Gyomaendrőd felől.

És hogy maszek is legyen: a nap képe. :)

 Ha már Gyomaendrőd itt volt nem messze, elugrottunk hát oda is, csak lesz ott is valami. Volt. :)

 KWX-461, Dévaványa - Szarvas járattal, gyomaendrődi betéréssel.

Lassan fordulni kell vissza, úgyhogy Kisújszállás felé vettük az irányt. Bár ne tettük volna, az út minősége annyira fantasztikus volt, hogy a kocsi alját is sikerült picit odaverni... Hiába, mindent a rendszámokért. :)

Már "ki voltunk éhezve a Credokra", úgyhogy kisújszállási szétnézés pont tökéletes volt erre az alkalomra. Békés megye után tehát újabb megye, hajrá. :)

LSU-167, Karcagról.

Kis-Credo <3... Ja, nem.

Végre, egy busz. :) 

Nächster hält / Next stop: Karcag. 
A városba beérve egy zöld 211-es jött velünk szembe. Végülis csak a fél városon át kellett őt üldözni, de egy kocsma előtt sikerült utolérni. :)

 FIS-224.

Visszatértünk az autóbusz-állomásra, ahol az eresztéseket kilőttük. Közben egy helyi sofőrrel beszélgettünk egy kicsit. Ha netalántán olvasná blogunkat, innen is üdvözöljük! :)
Debrecen felől érkezik az LMJ-325, majd utascsere után Jászberény felé folytatja útját. 

Utolsó állomásunk Püspökladány volt. Az FKT-532-n kívül más nem is nagyon volt a környéken, így Renccámvadász megvette a helyjegyét a hazaútra és lassan elváltak útjaink.

 Napivonat.jpg. Ja, hogy az már volt? Akkor napivonatjocsajjal.jpg. :)

Bejegyzésünk végére értünk. Köszönöm figyelmeteket, nemsokára ismét jelentkezünk! :)