2015. január 6., kedd

Ez volt 2014...

Már szinte mindenki megírta a saját évértékelőjét, én sem kívánok kimaradni a sorból, Egy kicsit ugyan megkéstem vele, de megosztom Veletek is, milyenre sikeredett a 2014-es évem. :)

Január

Sokakkal ellentétben a januárom igencsak sok fotótúrával indult, Az év második napján Renccámvadásszal látogattunk el Nyíregyházára, az oda kerülő kölcsönbuszok felderítése céljából. Már ekkor be lehetett látni, hogy Szabolcs megye nem csak Nyíregyházából áll, így két alkalommal felkerestem Mátészalkát és Fehérgyarmatot is, utóbbi alkalommal szintén Renccámvadásszal. Emellett januárban még egy budapesti látogatás is belefért, így 4, azaz négy fotótúrával zártam le a januárt. A januári képet ezúttal Fehérgyarmatról választottam ki, a Tisza Volán, közmunkás-szállítás céljából kölcsönadott Ikarus 260-asáról.Február

A kezdeti nagy fellendülést aztán egy kisebb visszafogottság követte, ebben a hónapban egy hajdúszoboszlói wellnes-hétvége kivételével nem mozdultam ki a városból. Ám ez a hónap is tartogatott fotótémát rendesen. Sok-sok évnyi viszontagság után végre elkészült Debrecen "4-es metrója", avagy a 2-es villamos. Ez komoly közlekedési változásokat is hozott a város életébe. A 28 db CAF érkeztével, valamint az 1-es villamos pár helyen történő "CAF-osítása" jegyében most már végleg leállításra kerültek a Bengáli-villamosok is. Emellett 15 darab Alfa Civis 12-es vált felesleggé a DKV számára, így azok Budapestre, a BKV-hoz kerültek, tartós kölcsönbe. 


Március

A március gyakorlatilag elment egy új albérletbe való költözzéssel, valamint pár borsodi családi látogatással. Erre a hónapra kár továbbra is fecsérelni a szavakat, jöjjön egy randomkép. :)


Április

Ekkor már ismét visszatértünk a rendes kerékvágásba. Egyből a hónap elején látogatóban voltunk a Ferihegyi Repülőtéren. Ebben a hónapban került megrendezésre Zsámbékon a BUSEXPO, illetve a tököli buszfesztivál. Jómagam az első rendezvényen jelent meg. A hónap végén aztán Renccámvadásszal ismét közös túrába kezdtünk, ezúttal a Hatvan - Aszód - Gödöllő távon.Május

Szerencsére a május is bővelkedett eseményekben. A május eleji majálisozást követően Béke Tóninál volt szerencsém látogatást tenni, a polgári Csirketelepen. A Miskolc - Hidasnémeti vasútvonalon ebben a hónapban volt a vonatpótlás is, így néhány pótlóbuszt is sikerült elcsípnem. 


Június

Egyből a hónap elején Renccámvadásszal megejtettük első autós fotóstúránkat Borsod megyébe, amiről már olvashattátok a beszámolót. Itt nyugtatok meg mindenkit, nemsokára elkészül a második része is. :) Ebben a hónapban leginkább Debrecenben ténykedtem, de Nyíregyházára is eljutottam, ahol éppen a Nyíregyháza - Szerencs vonatpótlás folyt. Ezúttal egy, a Nyíregyházi Vadasparkból hazaindulő, iskolásokkal teli 211-est választottam a hónap képének. :)


Július

A hónap elején ismét Renccámvadásszal túráztunk két napot. Első nap Budapestet jártuk be, míg másnap Érd és Százhalombatta volt a terítéken. És hogy az éves Grand Tours-os utazásomat is letudjam, a hónap közepén Porecsre mentünk egy napra, hogy egy kicsit áztatni tudjuk magunkat. :)


Augusztus

Augusztus a szabadságolások időszaka volt, ami inkább a pihenésről szólt. Persze azért itt-ott kattintgattam ezt és azt. :) A hónapban eseményt szolgáló polgári Ikarus-találkozón sajnos nem tudtam jelen lenni egyéb elfoglaltságaim miatt, de azért a Debrecen - Polgár távon sikerült egy kicsit utaznom Komáromiék 266-osával. Egyúttal ekkor debütált az új objektívem is.


Szeptember

Szeptemberben aztán, míg mindenki elkezdte a sulit, vagy a munkát, én elmentem nyaralni. :) A helyszín ezúttal Bulgária volt, ahová kocsival jutottunk el. Természetesen Bulgáriában is kattogott a fényképező, és tudom, hogy adós vagyok még egy poszttal, de ez is el fog jönni nemsokára. :) Emellett Renccámvadásszal egy újabb autós fotóstúrát tettünk meg Borsod megyébe, majd másnap Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe.


Október

Októberben a legnagyobb fotótémát a Szajol és Szolnok között zajló, a Tisza híd átépítési munkálatai miatti vágányzár jelentette. Az utolsó előtti napon tartottam egy fél napos fotótúrát. Ezen kívül legtöbbször Borsodban töltöttem a hétvégéket, egyéb elfoglaltságaim miatt.


November

Az év vége felé közeledve megnyomtam a végét és igyekeztem minél több helyre eljutni. Szerkesztőtársammal, Marcival tartottunk egy Hajdú Volános megyei 100 km-es Ikaruszozást. Nagy szám ez egy olyan megyében, ahonnan kikopni látszik a típus. Ámbár a modellvasutak nem tartoznak a blog körébe, a HEXVAVE adventi kiállítását ismét megtekintettem a Faraktár utcai Járműjavítóban. Nyíregyházán újabb kölcsönbuszok jelentek meg, ezért ide is szükségszerűvé vált egy látogatás. És a végén megejtettem egy kis, már-már kötelező BKV-zást Renccámvadásszal is. :)
December

És íme, elérkezett az év vége. Ezt a hónapot már igen lightosra vettem. A decemberi vasúti menetrendváltással elbúcsúzott a MÁV talán legnagyobb történelmével bíró Tisza-Expressz, valamint bemutatkozott a Debrecent Béccsel összekötő Hortobágy EuroCity. A DKV elindította az első CAF-fényvillamosát is. Születésnapi ajándékként párom pedig meglepett egy hivatalos fotózási engedéllyel a Szabolcs Volán Zrt. nyíregyházi telephelyére. :) Az év végét már évek óta Borsodban töltöm, ez idén sem volt másképp.


Összeségében egy igen jó évet sikerült zárnom, mind a fotózás, mind a magánéletemben. Ahová terveztem, oda hellyel-közel sikerült eljutnom, de természetesen 2015-re is tele vagyok már tervekkel. Meglátjuk, mennyi sül ki belőle. :)


Ezúton kívánok még egyszer minden kedves Olvasómnak békés, boldog új évet! Köszönöm eddigi kitartó figyelmeteket! :)