2013. június 20., csütörtök

Azok a polgári Ikarus-találkozók - 2. rész

Sorozatunk második részével jelentkezünk, ahol ezúttal a IV. Ikarus találkozó lesz terítéken, ami ismét bővelkedett látnivalókkal. Ebben az évben július helyett szeptemberben lett megtartva a "dzsembori", noha még ekkor is elég magasan állt a hőmérő higanyszála.

Számomra elég korán indult a nap, ugyanis az éppen DKV-nál kölcsönben levő Hajdú Volános buszokról mindenképpen akartam hajnali képeket készíteni. Hétvégénte a buszok a Segner téren töltötték pihenőjüket, így bármikor el lehetett őket itt csípni. 

Ez már Hajdúböszörmény, és a Hajdú Volános delegáció. Az állandó résztvevő FIX-870-es Ikarus 311-es mellett ezúttal a cég Tátra vontatóját is elküldte a találkozóra.

Polgár, Archeopark. Folyamatosan érkeznek a buszok a találkozóra. Az ex-Volánbuszos Ikarus 396-os Salgótarjánból hozta a látogatókat. 

Ikarus 255-ösből csak egy példány képviseltette magát, mégpedig ez az 1977-es gyártású járgány. A kép már a tiszaújvárosi autóbusz-állomáson készült.

Béke Tóni 266-osa sem maradhat el.

A miskolciak másik büszkesége, a gyönyörűen felújított Ikarus 620-as is jelen volt a 31-es Ikarussal egyetemben.

Az MB-Travel Kft. cabrio-620-asa is nagy népszerűségnek örvendett.

Öröm volt látni, hogy az idén sok veteránbusz jelen volt a találkozón. A Lanta Kft. által gyönyörűen felújított faros is ellátogatott a találkozóra. Sajnos a technika ördöge közbeszólt...

...és a Hajdús Tátra-vontatónak kellett a helyére tolnia a járgányt...

A MÁV-os 250-es idén is eljött a találkozóra.

A felhozatal... :)

Időközben a tiszaújvárosi Jabilben is véget ért a délelőtti műszak, AAY-293, JMN-958 és JMN-950 vitte haza a debreceni dolgozókat. A JMN-950-es rendszámú E94-es azóta egy halálos baleset részese volt, ahol az autóbusz vezetője is életét vesztette. Az autóbuszt közel egy év után felújították, és MIS-751-es rendszámmal ismét forgalomba állt Tiszaújvárosban.

Napfürdőző ex-MVK-s 260-as...

A németországi Chemnitzből érkezett busz kiérdemelte a legmesszebbről érkezett Ikarus díjat. :)

Minden résztvevő emléklapot és emlékplakettek kapott ajándékba a részvételért. Képünkön a Borsod Volános delegáció jutalma látható.

Lassan következhetett a hazaindulás, de előtte még beugrottunk egy utolsó fotózásra az Outlet Center parkolójába...

... ahová a szabolcsiak gyönyörűen felújított 280-asa is csatlakozott. A 2. rész végéhez értünk, köszönöm a figyelmet! :)