2014. október 14., kedd

Élet a Dunán túl...

Debreceni létemre eddig ritkán adódott meg nekem a lehetőségem, hogy Magyarország Dunán túli oldalán is lehetőségem nyíljon fotózásra. Ezért a már tegnap megírt túra 2. napján - még ha messzire nem is, de - átmerészkedtünk Európa kék szalagjának túloldalára. Programok a mai napra: Érd, és Százhalombatta, MOL-műszakváltás. Hajrá! :)
Reggel a már előző napon megkedvelt Sasadi úton kezdtünk, ahol kilőttünk egy rakat VB-s MAN-t és Volvot, jó pár BKV-t, és rengeteg maszekot. Szemezgetek pár érdektelen vasat... :))

 Mindennapi Ventonánkat add meg nekünk ma...


Renccámvadász kedvéért... :))

 Csak hogy lássátok: van már Albás rendszámom is. :D

Miután egy bő órát eltöltöttünk az árnyékban (előző nap sikerült egy kis piros színt szereznem, ami a nap folyamán csak még pirosabb lett...), továbbálltunk. Az Etele téri autóbusz-állomáson lőttünk még egy pár képet suttyomban, aztán elindultunk Érdnek.

 Kék-fehér-sárga sorfal.

Ez pedig már Érd, és a buszunk, ami már tovább is indult, vissza Pestre. Ezúton is üdvözletünket küldjük a sofőr Úrnak! :)

VB-s Citaroból is egy rakatot lőttem a 2 nap során, ezúttal jöjjön egy Érd helyi járatáról.

CDC-696 is a "rövidet húzta" aznap. :))

MOL-szerződéses szerepben bemutatkozik: GXK-504.

 Lassan a nap kezdett itt is átbukni, ezért jöhetett az élelem-beszerzés Százhalombattára. Kitaláljátok, hogy hol? :D

Nehogy már kimaradjon a vasút... :)

A következő megálló: Százhalombatta, vasútállomás.

Gépsárkányunk, amivel Érdtől jöttünk.

Következhetett egy cirka ~5 km-es gyaloglás a MOL-ig. Azért jött útközben egy és más. :) LIC-352.

Megérkeztünk fotóhelyünkhöz, ahol a 14 és 15 órás eresztéseket vártuk be. A 14 órási nem volt egy nagy szám, összvissz 3 kocsit lőttünk meg.

Na ez húzós volt, de meglett. :)

Az egyik kocsi a 14 órási indulásból.

 Árnyékos helyre gyalogoltunk vissza, miközben jött ez az Alba Volános szekér.

Egy fél órányi hűsölés után visszatértünk fotóhelyünkhöz, ami persze, hogy egy körforgalom kellős közepén volt. :) A 15 órás műszakváltás azért lényegesen jobb volt, körülbelül 10 kocsit számoltunk össze.

Katt....Katt....Katt....Katt...

A műszakváltás elhaladta után visszatértünk az olajfinomító megállójához. Volt még egy 20 percünk a buszunkig, de addig se unatkoztunk. :)

Következett a hazaindulás ideje. Százhalombattáról Népligetig az Alba Volán IHX-885-ös rendszámú Jonckheere Arrow típusú autóbuszával jöttünk el. Az útról olyan sok mindenre nem nagyon emlékszünk, igencsak elpilledtünk. :) Népligetben aztán elbúcsúztam Renccámvadásztól, nekem meg jöhetett egy hazautazás valamelyik szitivel. :)
 
A régi Tisza-híd képével zárnám posztomat. Köszönöm a figyelmet! :)