2013. július 13., szombat

Szomszédolás Egerben

Még tavaly nyáron határoztam el, hogy bejárom (első körben) a Dunán inneni megyeszékhelyeket, Volános autóbuszok fotózása céljából. Ebből az alkalomból sikerült eljutnom például idén Szolnokra, Békéscsabára, vagy Kecskemétre. Ám az első túrára még tavaly augusztusban sor került. Általános iskolai osztálykirándulásaim gyakori helyszíne volt Eger, ahova ezúttal elsőnek mentem el, buszfotózás céljából. Képgaléria következik. :)

Debrecenből a hajnali első busszal mentem Egerbe (LTL-781, Credo EN12, Hajdú Volán)... A "buszról" leszállva egyből találtam is egy igen jó fotóhelyet, ahol "napos-ajtótlanban" lehetett képeket lőni. HNF-499 (Ikarus C80.40A) a 12-es vonalon dolgozott aznap.

 Ritka már a nem "classicosított" 280-as az Agriánál. Épp ezért volt öröm látni a DUD-771-et (Ikarus 280.40A), ami a 14A-s vonalon közlekedett.

 A Felsőtárkányra közlekedő GJA-279-es Ikarus C80-assal még utazhattam is 6. osztályos kiránduláson, rendes homlokfallal, ráncajtóval...

DUD-606 járatból való megérkezése után a telep felé vette az irányt...

 260-asból se sok futkározik ma már Egerben... AEU-225 a 7-es vonal tagja volt aznap.

 AVE-993. Gyönyörű! :)

GPH-672 Gyöngyös felől érkezett meg. Kicsit érdekesen van itt megoldva a haladási irány, eleinte csak kapkodtam a fejem, hogy mi, hogy, merre... :)

 Na igen... Eger helyi üzletága is hemzseg az új Ikarusoktól...

Ha HCA és 280-as, akkor az nálam mindent visz... :))

CCR-450 indul Budapestre.

Kicsit áthelyeztem a székhelyemet a Tescohoz. HAE-194 a 14-es vonalon járt, itt éppen Lajosváros felé ment.

A Nyíregyháza - Budapest járat állandó járműje volt a Szabolcs Volán IUN-280-as rendszámú Ikarus E98-asa. A járat azóta megszűnt, így már csak Egerig közlekedik a busz.

A nap egyetlen magán-Ikarusát a Tesco-parkolóban lőttem meg: FPF-441.

A budapesti Levissimo Kft. Mercedes O580-asa is itt tartózkodott éppen.

:)) És megint... Hogy is szólt régen a reklám? "Nem lehet megunni..." :)

Ezután kinéztem Lajosvárosba is, de mivel ott nem volt túl számottevő a forgalom, és a fények sem voltak túl jók, ezért visszatértem az Autóbusz-állomásra. Ekkor már a nap is jól sütötte a kifelé jövő buszokat is. Eddig Credoról még nem nagyon szerepelt kép, de mindenképpen megemlítendő, hogy Eger vára is elesett a Kravtex elleni harcban...

 GJA-279 megjárta délelőtt Felsőtárkányt, délután már Andornaktálya felé is megfordult.

"Motyw." :)

HHG-116 Pétervására felé közlekedett. Általában nem rajongok a fehér buszokért, de ennek a fényezése - vélemény szerint - nagyon el van találva. :)

A Jászkun Volán E98-asa, GWX-046 is hazaindult, Szolnokra.

Egy igazi mohikán. A Nógrád Volán FIS-052-es rendszámú Ikarus 256-osa Salgótarján felé veszi az irányt. Délelőtt a Tesco parkolóban állt a busz, teljesen ellenfényben, ezért örülök, hogy végre itt elcsíphettem. :)

 HPS-514 Gyöngyösre ment.

A Mátra Volán is gyakori vendég az egri autóbusz-pályaudvaron. FLR-300 Mezőkövesd felől érkezett, és továbbment Gyöngyös felé.

Na igen...Az Alfa is jelen van...

Ha lehetne, nem kommentálnám.

A Borsod Volán ezúttal egy MAN SÜ313-ast küldött, de ugyanúgy küld a 250-estől az Alfa Regioig mindent. Manapság már a miskolci Higert is el lehet itt csípni, délutánonként.

EUA-317, irány Felsőtárkány! 

256.44-es se nagyon szerepelt ma még. EUA-323 Ostorosra ment.

 A szinte minden képen farával belógó autóbusz Ő lesz. Az Eger és Balaton között ingázó GTZ-874-es rendszámú Ikarus 263-as érdekessége, hogy a harmadik ajtaja megszűnt, helyét befalazták.

Az utolsó harcos. BRF-820 Miskolcra indul.

Zárásként pedig következzen facebook-oldalunk mai napi képe. Az Agria Volán zászlóshajóinak egyike, a GNR-164-es rendszámú E98-as Budapestre közlekedett. Köszönöm a figyelmet! :)